Har vi travlt bare fordi?

Uanset hvem man spørger, så har de travlt. Er det en tendens i samfundet? Har vi fået mere travlt? Husker vi at stoppe op – for hvad er det vi skal nå?

Der må være en sammenhæng mellem travlheden og det faktum at flere føler sig stresset eller ligefrem sygemelder sig.

Eller er tendensen at virksomhederne glemmer at kigge på mennesket og blot betragter dem som en ressource vi kan få til at løbe stærkere og stærkere?

Mere end bare en ressource …

I teknisk forstand er vi en ressource, men stop lige her. Det er mennesker af kød og blod. Mennesker vi skal værne om. Det vigtigste aktiv i virksomheden.

Er tiden ikke inde til vi stopper op, og tænker os grundigt om?

Det ultimative mål må være, at du som leder har medarbejdere, der går glade på arbejde stort set hver eneste dag. At du sammen med dem lægger en plan for deres karriere, nøje afstemt med deres ambitioner og øvrige vilkår i livet. Altså en realistisk plan med realistiske ambitioner. En plan hvor vi ikke nødvendigvis skal avancere i organisationen på rekordtid. En plan hvor vi ikke presser citronen så meget hver eneste dag, at vi efter to dage står gas-blå i hovedet, og vi skynder os så meget, fordi vi ikke længere kan overskue den situation vi er havnet i, eller fordi vi ikke tør sige fra – alle de andre har jo også travlt.

At udvise rettidig omhu for dine medarbejdere, er ikke det samme som at sige at medarbejderne ikke kan håndtere mange opgaver, og selvfølgelig er der deadline der skal overholdes. Men det er faktisk i orden at sætte spørgsmålstegn ved, hvad det er vi skal nå? Skal det nødvendigvis gå så stærkt? Passer vi på os selv midt i travlheden? Og hvad er målet og hvordan kommer vi smartest dertil?

Måske er tiden inde til du som leder tænker over din rolle i forhold til dine medarbejdere. Michael Jacksom synger “if you wanna change the world, start with the man in the mirror”.

”Skræmmende” … det starter hos dig selv

Teksten kan vist ikke være mere rammende – tænk over ordene – og kig dig selv i spejlet. Er du nået til konklusionen? Det er nemlig her du som leder kan gøre en kæmpe forskel ved at påvirke den usunde tendens. Det starter hos dig selv. Juster og skru ned og udvis rettidig omhu for dig selv. Vær den gode rollemodel der går forrest. Husk at stoppe op sammen med dine medarbejdere – betragt mennesket og få styr på tendenserne og travlheden.

Stay updated

Få de seneste nyheder om ledelse, nye online uddannelser, tilbud og andre vigtige ting. Vi lover at vi ikke spamme dig og kun sender relevante ting.

Kontakt os

Tlf. 4248 0404
For booking af uddannelse kontakt hello@partnersinlife.dk

Find os her

Fredensvej 7,
2970 Hørsholm, Danmark
CVR: 39481103