Spil dine omgivelser gode

Dette handler hverken om håndbold, fodbold eller basketball men derimod om dine medarbejdere, som er dit vigtigste aktiv. Med glade, motiverede og engagerede medarbejdere lykkes I langt bedre med de opgaver og mål I står overfor – og vejen dertil bliver samtidig spændende og udfordrende. 

Ofte kan selv rutineopgaver blive interessante. Det handler om, at du viser dine medarbejdere tillid, og giver dem indflydelse på jobbet. Og det er faktisk ikke så svært. Alle ledere bør have 1:1 møder med deres medarbejdere med passende intervaller – dette afhænger naturligvis af jobbets karakter og omfang. Her afstemmer I de overoverordnede mål og vejen til målet. I en travl hverdag bliver det ofte lederen der sætter rammerne, fordi ”sådan plejer vi at gøre”, eller fordi lederen ikke selv har tid eller indsigt i opgaven, til at tage stilling til om den nuværende fremgangsmåde er optimal. 

 Med udgangspunkt i rutineopgaverne og medarbejderen der ikke synes det er de sjoveste, så husk alligevel at have dem på agendaen. Bed medarbejderen tænke over hvordan opgaven løses, og om der evt. er andre muligheder der er mere optimale. Vær åben overfor medarbejderens ideer i forhold til at løse opgaven.  Uanset om resultat bliver samme fremgangsmåde, så vil medarbejderen føle sig som en del af processen. 

Dette er et rigtig godt lille eksempel på, hvordan du som ledere kan ”spille de andre gode”, dvs. at få andre til at blomstre og vokse i deres rolle. Det at involvere medarbejderne i processen, høre deres input og holdninger og bede dem deltage aktivt i løsningen af en given opgave, er yderst motiverende for alle – de får sat deres fodaftryk på jeres fælles mål og vejen dertil. Og når medarbejderen er motiveret giver det større arbejdsglæde og engagement, og du har som leder spillet dem gode. 

Hvis du som leder forstår at spille dine medarbejdere gode, vil du se dit vigtigste aktiv, nemlig dine medarbejdere, vokse og blomstre – og jo bedre du er, desto større er gevinsten i enhver henseende. 

 

Stay updated

Få de seneste nyheder om ledelse, nye online uddannelser, tilbud og andre vigtige ting. Vi lover at vi ikke spamme dig og kun sender relevante ting.

Kontakt os

Tlf. 4248 0404
For booking af uddannelse kontakt hello@partnersinlife.dk

Find os her

Fredensvej 7,
2970 Hørsholm, Danmark
CVR: 39481103