Medarbejdertilfredshed – hvorfor er det vigtigt?

Vi tillader os at stille spørgsmålet: Hvorfor er det så vigtigt? Ja du kender nok det umiddelbare svar, men alligevel vil vi gerne dele dette interessante studie med dig.

Professor i finansiering på London Business School, Alex Edmans, skriver i en artikel i Harvard Business Review: “Jeg har studeret 28 års data og er kommet frem til, at virksomheder med høj medarbejdertilfredshed udkonkurrerer deres ligemænd med 2,3 procent til 3,8 procent om året og i langsigtede aktieafkast er det – 89 procent til 184 procent akkumuleret – selv efter kontrol af andre faktorer, som giver afkast. Desuden tyder resultaterne på, at det er medarbejdertilfredshed, der forårsager gode resultater, snarere end det er gode resultater, der tillader en virksomhed i at investere i medarbejdernes tilfredshed.”

Tallene taler for sig selv.

Vi finder ikke den leder eller den virksomhed, der ikke ønsker at øge deres afkast. Men hvilken betydning har det egentlig for selve medarbejderen. Alle vil gerne arbejde i en solid virksomhed, det giver sikkerhed.

Det er din rolle som leder at sikre tilfredse medarbejdere – tal er nemme at forhold sig til, men tallene kommer ikke at sig selv, så du skal on-going sikre, at du har medarbejderne med på rejsen. Du skal skabe rammerne for din afdeling og sikre dine medarbejdere forstår deres rolle – også i det store billede. I dagligdagen skal du rumme den enkelte medarbejder – og her opnår du kun det bedste resultat, ved at behandle hver medarbejder forskelligt – de er selvstændige individer med hver deres agenda. Og når dagen går der ud af, skal du håndtere både ris og ros – husk at fejre succeserne.

Ovenstående er blot nogle af de parametre, du kan skrue på. Det lyder måske komplekst, men det er det nødvendigvis ikke. Du skal være tæt på dine medarbejdere, involvere dem, motivere dem, engagere dem – med andre ord rumme dem i forhold alt det der ligger i deres rolle … og lidt til.

Tag temperaturen med jævne mellemrum – stiger medarbejdertilfredsheden, vil resultaterne som oftest følge med.

Stay updated

Få de seneste nyheder om ledelse, nye online uddannelser, tilbud og andre vigtige ting. Vi lover at vi ikke spamme dig og kun sender relevante ting.

Kontakt os

Tlf. 4248 0404
For booking af uddannelse kontakt hello@partnersinlife.dk

Find os her

Fredensvej 7,
2970 Hørsholm, Danmark
CVR: 39481103